לדבר סרה בחברי הכנסת

שאלה:

שלום לרבנים השך יוד סי תכ סקט ראשים וממונים על הקהל נחשבים ת"ח ובגליון המהרשא יו" סי רמג סקג המבזה ראשי וממוני קהל דינו כאפיקורס האם מכאן מוכח שמדבר על חברי כנסת חשיב אפיקורס?

תשובה:

שלום וברכה

אתה מזכיר לי באנלוגיה קצת רחוקה אבל בכל זאת, את הבדיחה הידועה על בני קהילה שבאו לרב ושאלו אותו: יש לנו שתי הצעות לחזן בימים נוראים, אחד ירא שמים ובן שלושים ויש לו בנים וכו' אבל יש לו קול צרוד ולא נעים, והשני יש לו קול נעים אבל אינו בן עשרים ואין לו בנים וכו', מה עדיף. אמר להם הרב: כל המעלות שדיברו בחזן זה רק עד כמה שהוא אכן חזן… אם יש לו קול כעורב הוא לא חזן מה יעזור שיש לו בנים וזקן ארוך?! גם כאן, כדי להחשיב פרנס על הציבור כתלמיד חכם, הוא חייב קודם כל להיות בן תורה המקדש שם שמים בכל הליכותיו, אדם שאינו שומר מצוות או שומר ברמה מינימלית וכדומה, הוא בכלל לא חזן… אבל זה לגבי אפיקורס, לשון הרע זה כבר עוד נושא….

שבת שלום.