כשרות באירוח אצל משפחה מסורתית

שאלה:

ב"ה אני חרדית, אם אני מתארחת אצל קרובי משפחה מסורתיים, הם מגדירים עצמם כך: שומרים כלים בשר חלב, שומרים חגים, בשבת שמים מיחם ופלטה.וכו. האם אפשר לאכול אצלהם דברים פשוטים כמו ביצים קשות, קפה תה, ירקות (לא עלים) אם אני מעשרת בצלחת שלי, מה עם חלות אם הם מנפים את הקמח? אם הם לא טובלים הכלים, האם מותר לי להשתמש בכלים שלהם ? מה קורה אם הם משתמשים במקרר דיגיטלי או מקרר עם אור בשבת ?

תשובה:

שלום וברכה

נכון הבנת שמה שהם מבשלים אי אפשר לאכול, עם כל הרצון הטוב הם גם לא בקיאים ולא נאמנים על כשרות המוצרים, הם ודאי הרי קונים דברים בכשרות הכי פשוטה, ולא בקיאים בנושא של דבר חריף ועוד נושאים שקשורים לבשר בחלב ועוד, אבל דברים פשוטים כמו אלו שציינת ניתן לאכול אם מעשרים את הירקות, גם את החלות יש להקל לאכול, אף שהתנור אינו בחזקת מהודר… אבל בתנור יש עוד סברות להקל. בודאי לא ניתן לפתוח מקרר כזה בשבת, אבל אם הם פתחו את המקרר והוציאו, משהו ניתן להקל לאכול מה שהוציאו. לגבי הכלים בסכו"ם זה ודאי בעיה להשתמש, אבל אם בישלו ביצה בסיר מותר לאוכלה.

מקורות:

לגבי מאכל שהוציאו באיסור מהמקרר בשבת ראה כאן.

לגבי שימוש בכלי שאינו טבול בבית המארחים ראה כאן.