רכישת והתקנת מזגן בשלושת השבועות

שאלה:

שלום רב, רציתי לשאול האם מותר להזמין ולהתקין מזגן בשלושת השבועות? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר במזגן שמיועד לכלל המשפחה ולא לאדם יחיד, אזי גם אלו המברכים על כך יברכו הטוב והמטיב ולא שהחיינו, כך שאין איסור לעשות זאת עד ראש חודש אב, אבל לאחר ראש חודש אב יש להמנע למעט מקום חם מאוד שקשה מאוד לחיות שם בלי המזגן, והמזגן התקלקל פתאום וכיוצא בזה, שיש  מצב של צער ונזק.