כיבוד אב ואם – קשה לי איתם

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני מרגישה ממש שההורים מקשים עליי לקיים את מצוות כיבוד הורים אני מנסה לכבד אותם אך יש גבול גם לכמה שאני יכולה להיות בשקט . אבי-בכוונה מנסה כל פעם לדבר איתי על דת ועל פרשנות שהוא עושה לבדו לגמרא לסידור וכדומה למרות שביקשתי מיליון פעמים שאני והוא לא נדבר על דת אך הוא לא מצליח לעמוד בזה מה שגורם לי להתעלם מכל מה שהוא אומר ולא להגיב למה שהוא אומר בכל מה שקשור לזה. אמי – לחוצה מכל דבר , מתערבת לי בטיפול של הילד ובחינוך וכל דבר שאני עושה לדוגמא לתת לילד ארטיק היא אומרת לי שאני מטומטמת וכל הזמן מדברת על אותו נושא היום כבר אמרתי לה דיי כולם נותנים לילדים ארטיקים ואף אחד לא מת מזה אי אפשר להיות היסטרית על כל דבר. ההורים שלי עוזרים לי המון ואני אוהבת אותך אבל מנגד הם מקשים עליי המון בהתנהלות שלהם, מה עושים במצב הזה?

תשובה:

שלום וברכה

אכן הנסיון לא פשוט, אבל חובה להשתדל בזה עוד ועוד, בשולחן ערוך הובא שאפילו היו הוריו זורקים את ארנקו לים או מכים אותו בפני אנשים ושאר בזיונות וכדומה, עליו לכבד אותם…

המשיכי להשתדל ובעזרת ה' יהיו לכם תמיד חיים מאושרים ונחת מהילדים.