לש עיסה על דעת שלא לחלק ולבסוף חילק – האם חייב להפריש

שאלה:

שלום וברכה ברצוני לשאול אם לשו בצק כשיעור חלה ע"ד לאפות ממנו לחמניות ולאחר מכן נמלכו ואפו קילו לבצק לחם וקילו לפיצה [ומקפידים עליהם שלא יתערבבו] האם צרכים להפריש חלה בברכה? אשמח למקורות הדין תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שבשעת הלישה כבר חל החיוב הוא אינו פוקע ויש חיוב חלה בברכה.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א סי' שכו סעי' ד. וראה חזון איש ליקוטים סי' ב ס"ק ב שאפילו אינו בטוח אם יחלק או לא ולבסוף חילק, כיון שלא היה בטוח בשעת הגלגול – מפריש בברכה.