הברק ירד ברצועות השחורות של התפילין

שאלה:

האם ברצועות תפילין שחורות משני הצדדים יש עניין שצד אחד יהיה בוהק [קניתי רצועות ובתחילה היה צד אחד בוהק, וכעת הבוהק מתחיל להתקלף, האם עלי להחליף את הרצועות]

תשובה:

שלום וברכה

אין ענין שהצבע יבריק, זה רק סימן לדעת את הצד הנכון… הצד שצריך שיהיה שחור על פי דין זה צד השיער – הצד החיצוני של העור, ראה משנה ברורה לג ס"ק כ. כאשר נקלף יש בעיה אחרת, אם יש פגם בשחרורית ויש מקומות לבנים, יש לצבוע כי הרצועות צריכות להיות לגמרי שחורות, אבל אם רק הברק ירד ויש שחור כי הכל טבול בשחור כפי שיש היום בשוק רצועות שחורות מכל צד – אין בעיה.