יחוד עם בני זוג שאחד מהם סובל מדמנסיה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א אני עוזר אצל זוג מבוגר שהבעל עם בעיות דמנסיה והרבה פעמים יוצא שרק אני איתם בבית הדלת הראשית נעולה בנעילת קוד שכל בני המשפחה מכירים ויכולים להיכנס. האם יש בעיה של יחוד? עקב גילם יש זמן רב שהם נחים בחדר פנימי שדלתותיו סגורות אך לא נעולות. ולפעמים יש עוזרת שבאה לנקות ולסדר האם זה משנה משהו לדיני יחוד? יישר כח על האתר הנפלא בכלל ועל התשובה בפרט

תשובה:

שלום וברכה

כיון ששני בני הזוג נמצאים בבית, אף שהבעל סובל משכחה, עדיין אני מאמין שמצבו כזה שעדיין הוא מזהה את אשתו, ובהחלט היא יראה ממנו, ולכן אין כל איסור.

תזכור תמיד שמלבד הפרנסה שזה תמיד חשוב, אתה עוסק כל רגע במצות גמילות חסדים ברמה הגבוהה ביותר!

תזכה למצוות.