מה עושים עם פגם המחשבה והרהורי עבירה?

שאלה:

שלום לרבנים שליטא חלמתי חלום לא טוב ומאז תוקפים אותי הרהורי עבירה , ויש לציין שאני מאוד רגיש בדברים האלה ואני מרגיש "בוער" מכל דבר קטן . אני משתדל לשמור על העיניים כמו שצריך ואני כמובן שומר נגיעה אבל בתור אחד שמאוד מנותק מכל קשר עם אשה , אפילו אם אני חושב על אישה מדברת איתי זה גורם לי לריגוש מסוים. מה הרב ממליץ ?

תשובה:

הכי חשוב זה לא לחשוב על זה ולא לעסוק בזה, העיסוק הבלתי פוסק בלהפסיק להרהר גורם לעוד הרהורים… ככל שמשקיעים את הראש יותר בלימוד תורה, ולומדים בעיון באופן שנהנים מהלימוד ומחדשים קושיות ותירוצים וכו', המחשבות האלו מתמעטות ונעלמות. המשך לשמור על העינים ותעסוק בתורה, ואל תתעסק בזה יותר מידי, הרהרת עבור הלאה…

בהצלחה רבה