מאכלים ומשקים בבית שיש בו מת

שאלה:

אם אדם נפטר בביתו. ובזמן שנפטר היו בבית מאכלים ומשקים. א. האם המאכלים והמשקים נטמאו? ב. האם עקב כך, אסור לאכול משקים ומאכלים אלו, או שעדיף שלא, או שמותר לגמרי ואין שום מידת חסידות להחמיר בזה?

תשובה:

שלום וברכה

המאכלים האלו אינם נאסרים, אלא שמנהג הרבה קהילות אשכנז שאנשים זרים שאינם מבני הבית לא לוקחים מאכלים ומשקים מבית האבל כל השבעה, כיון ששורה שם רוח רעה, כך הביא בס' כתר שם טוב עמ' תרפד וזה המנהג המקובל, אבל אצל הספרדים לא נהגו בכך, ואדרבה מביאים כיבוד שאנשים יעשו ברכות לעילוי נשמת הנפטר.