יחוד בנסיעה

שאלה:

נשים הנוסעות לטיול, היאך ידאגו שלא יבואו לאיסור יחוד, ומכמה טעמים: א) לא רואים את פנים האוטובוס. ב) מצוי שנוסעים בלילה בדרכים שוממות. ואמנם לדעת הרמ"א מועיל יחוד בשלושה נשים, אבל לספרדים מה? וכן אפשר שהנהג יהיה פרוץ.

תשובה:

שלום וברכה

אם נוסעים בדרכים שוממות זו אכן בעיה, אבל בדרך כלל לא נראה לי שזה מצוי כל כך… אלא אם כן יוצאים מנחל בשעה מאוחרת בלילה, או גרים בישובים מרוחקים. כל הדרכים הראשיות מהצפון לדרום אינם שוממות.