סמיכות תפילת תשלומין לתפילה העיקרית

שאלה:

בס"ד, במידה וצריך להתפלל תשלומין, ואין דעתי מיושב במשך 20 דק' להתפלל שוב(או"ח סימן ק"ה) האם אפשר להתפלל לאחר כשעה תשלומין שהוא זמן שבו אפשר לחדש כוונה ?

תשובה:

שלום וברכה

אף שלכתחילה יש לסמוך את תפילת התשלומין לתפילה העיקרית, מעיקר הדין כל עד עדיין הוא זמנה של התפילה העיקרית ניתן להתפלל תשלומין, ולכן נניח שכח ערבית והתפלל שחרית בשעה 6:00 בבוקר, יכול עדיין להשלים ערבית עד סוף זמן תפילת שחרית בארבע שעות.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קח ס"ק טו.

הצטרף לדיון

תגובה 1