קניית נעליים בשלושת השבועות

שאלה:

האם מותר לקנות נעליים חדשות בשלושת השבועות?(באופן שיכולתי לקנות לפני אך השתהייתי)

תשובה:

שלום וברכה

בתשעת הימים או שבוע שחל בו תשעה באב יש איסור גמור בכל בגד חדש, ואפילו נעליים שלא מברכים עליהם שהחיינו, אבל בכל ימי בין המצרים מי”ז תמוז, הנושא הוא שלא לברך שהחיינו, ולכן זה תלוי בסוג הבגד ונעליים שלא מברכים עליהם שהחיינו מותר לקנות, ראה בשו”ע סי' תקנא סעיף י”ז.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בשו"ע רכג ו כתב שרק עניים מברכים שהחיינו על נעליים, משום שאינו נחשב בגד חשוב. הרמ"א חידש שגם עניים לא מברכים בגלל שזה עשוי מעור, אבל גם כשאינו עוי מעור בדרך כלל אין לברך.