קניית פאה חדשה בשלשת השבועות במקום הפסד

שאלה:

שלום וברכה. לעניין קניית פאה בשלשת השבועות; אשתי מחזיקה פאה ליום יום [לעבודה] ויש בה כמה חסרונות שהופכים אותה להיות לא מתאימה לצרכי עבודה, אמנם לא רצתה לקנות אחרת משןם העלויות הכרוכות בכך, כעת מישהי הציעה לה במפתיע לקנות אותה בסכום משמעותי שיאפשר לנו לקנות אחרת, העניין שההיא רוצה אותה מיידית עקב חתונה שיש לה מיד אחר תשעה באב, השאלה א"כ אם אשתי תוכל לקנות בתחילת שבוע הבא פאה אחרת לשימוש מיידי, אם זה נחשב סיבה שמתירה לקנות [ולהשתמש] בשלשת השבועות. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

זה שהיא רוצה אותה באופן מידי זו לא סיבה המתירה לקנות בגד חשוב כל כך בשלושת השבועות, רק אם יש הפסד, כגון שהמחיר הזה קיים רק בשלושת השבועות ולא בזמן אחר, זה סיבה להתיר את הקנייה, כמובא במשנה ברורה בתחילת סי' תקנא לגבי יריד. תזדרזו ותקנו מחר, עדיין מותר, שלושת השבועות מתחילים בי"ז בתמוז…