האב רוצה שילדיו יאמרו לו את מין העובר

שאלה:

שלום רב אבא שחי בחו"ל ורוצה לדעת את מין העובר כדי לתכנן הגעה במידה וזה בן, וההורים לא רוצים לגלות לאף אחד את מין העובר האם זו עבירה במצוות כיבוד אב ? תודה מראש וה' עמכם

תשובה:

שלום רב,

זה לא עבירה. הילדים אינם מחוייבים לומר להוריהם את מין העובר. הם מרגישים שזה נושא אישי שלהם, ואינם רוצים לחלוק את זה עם איש. ומשום כך אין בזה עבירה בכך שהם מסרבים לבקשת האב. אולם אם אתה שואל אותי הייתי נוהג אחרת.. הנימוק שהאב רוצה לתכנן את הגעתו ארצה היא נימוק הגיוני ומתבקש, ואם הייתי בסיטואציה כזו, הייתי מכבד את רצון אבי.