האם מותר להתחתן עם אתיופית

שאלה:

בן דודתי רוצה לשאת לאשה בחורה אתיופית. הוריו מתנגדים. מה לומר לו?

תשובה:

שלום רב,

אם השאלה היא האם להינשא לבחורה ממוצא אתיופית. זה שיקול שלו, ושלו בלבד. מה יש לומר לו?! בדיוק כמו שבחור אשכנזי רוצה תימניה, או תימני שרוצה רוסיה, וכך הלאה. העם היהודי בנוי מהרבה גוונים ותרבויות שונות.

אבל כאן צריכים לשים לב שהיא עברה גיור מספק, או שהוריה עברו גיור כזה בטרם לידתה. משום שדעת רוב הפוסקים (למעט מרן הגר"ע יוסף זצ"ל) שכל יוצאי אתיופיה הם ספק יהודים ולכן הם צריכים לעבור גיור מספק. וכך היא גם החלטת מועצת הרבנות הראשית לפני הרבה שנים שלא שונתה עד עצם היום הזה. ואם היא לא עשתה גיור כזה ודאי אסור לו ללהתחתן איתה עד שתעשה גיור כזה. לא מתחתנים עם ספק יהודיה! ילדיו יהיו ספק יהודים!