קינוח חלבי במטבח בשרי במלון

שאלה:

בס"ד
.מלון רוצה כשרות למטבח בשרי אך הוא מתנה את הכשרות באופציה של קינוחים חלבי …
האם יש לתת לו כשרות או לא?

תשובה:

שלום וברכה

המקובל הוא שהמטבחים חייבים להיות נפרדים, לא ניתן לאשר הכנסת מוצרי חלב למטבח בשרי, זה כמעט בלתי ניתן להשגחה, ואין לאשר זאת. כמובן אני מבין שאין להם כוונה להגיש בארוחה בשרית, ואעפ"כ לדעתי אין לאשר זאת, אם הם מתכוונים גם להגיש יש לגעור בהם בחוזקה רבה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם יכול גוף הכשרות יכול לטעון שעדיף לקבל השגחת מהדרין על העוף/בשר כדי למנוע האכלת נבלות וטריפות שזה מדאורייתא לעומת אכילת קינוח חלבי לאחר בשר שזה מדרבנן?

  2. שטות והבל, שהרי אם אין כשרות אזי אדם שצורך כשרות לא יאכל שם, אבל אם יתנו שם כשרות, אנשים יאכלו שם על סמך הכשרות, כולל הקינוח! מלבד זאת התורה אינה בבעלותנו להחליט שמוותרים במקום אחד כדי להרויח במום אחר, אם לא ניתן לתת כשרות יש ללכת משם ומיד…