פיצוי על ציוד שנשבר על ידי מובילים של אדם אחר

שאלה:

שלום רב,
שוכרת נכנסה במקומי לדירה שכורה שהייתי מעוניין לעזוב, אני מראש הודעתי שאני מחזיר את הדירה ב 5 ליולי מכיוון שייקח לי כמה ימים לצבוע ולסדר את הדירה אך אני אבצע את מעבר הדירה שלי ב 1 ליולי, השוכרת שאלה האם היא תוכל להכניס את חפציה ולעשות את ההובלה של הציוד שלה לדירה באותו היום בו אני מבצע את ההובלה שלי (ממש לאחר ההובלה שלי), היא אמרה שהיא יכולה לגור אצל אמא שלה כמה ימים עד שאני אסיים לצבוע ולסדר את הדירה, הסכמתי לכך,

בפועל המשכיר היה צריך שהחוזה של השוכרת יהיה מהראשון לחודש (צורך עקרוני, דירה ממשלתית) וביקש שנסתדר בינינו לגבי ה 5 ימים שבהם עדיין לא החזרתי את הדירה, הסכמתי לכך,

לאחר שבצעתי את ההובלה שלי השארתי בדירה שלט שעלה לי 369 ש"ח שלא הספקתי לקחת, ואשתי חזרה לדירה באותו הערב על מנת לקחת את השלט אך לתדהמתה גילתה את השלט שבור והשברים של השלט מונחים בצורה מסודרת מאחורי שולחן האוכל של השוכרת שנכנסה במקומי,

אנו מאמינים שהמובילים של השוכרת כנראה שברו את השלט, השוכרת טוענת שהיא לא שברה את השלט ושהמובילים שלה אמרו לה שהם גם לא שברו, אך בפועל המובילים שלה שילמו לה 200 ש"ח פיצוי על השלט "לפנים משורת הדין" מכיוון שהיא לקוחה קבועה שלהם, הם ציינו שאין ביטוח על ציוד שלא הם העבירו כך שלא ניתן להשתמז בביטוח של ההובלה,

בפועל אני פיניתי את הדירה ב 4 ליולי, אני הייתי אמור לשלם לשוכרת 471 ש"ח על השכירות והוועד בית בעבור ה 4 ימים מה 1 ליולי ועד ה 4 ליולי,
החלטתי לקזז מה 471 ש"ח 369 ש"ח בעבור הנזק של השלט שנשבר, ושילמתי לשוכרת רק 103 ש"ח,
השוכרת דורשת מאיתנו לשלם לה תוספת של 169 ש"ח שכביכול אנו חייבים לה על השכירות של 4 הימים הללו (פחות ה 200 ש"ח שקיבלה פיצוי מחברת ההובלות שלה),

להבנתי, המובילים שלה הם הנציגים שלה, נכנסו לדירה מטעמה והיא אחראית על הפעולות של המובילים שלה, ולכן זכותי לקזז סכום של 369 ש"ח (עלות השלט שלי שנשבר) מהסכום שאני צריך לשלם לה,
היא טוענת שהיא לא אחראית על הציוד שלי, לא אחראית על מה שהמובילים שלה עשו, ושזו טעות שלנו שהשארנו ציוד בדירה, היא דורשת לקבל 169 ש"ח מאיתנו,
לשיטתה אני צריך לתבוע בעצמי את חברת ההובלות שלה, למרות שאין לי מושג מי הם ואני לא הלקוח שלהם אלא היא,

מי צודק?

בתודה מראש,

אמיר

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה בטוח לך שחברת ההובלות הם ששברו את השלט, היה ניתן לדון האם האשה ששכרה אותם אחראית על נזקיהם או לא. אבל כיון שהחברה טוענת שהם לא הזיקו, ואתה אינך יודע בבירור מי שבר לך, ודאי שאינך יכול לתפוס את הממון של האשה. כדי לתפוס ולא לשלם חוב צריך טענה ברורה וודאית.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על התשובה לכבוד הרב,

    אך בוודאות מי ששבר את השלט זה או המובילים של השוכרת או השוכרת עצמה, בוודאות זה לא אנחנו, בוודאות כשאנחנו אפשרנו לשוכרת ולמובילים שלה להיכנס ולהכניס את הציוד של השוכרת השלט היה תלוי על הקיר בשלמותו,

    יש לציין שהשברים של השלט היו מסודרים 'בצורה מסודרת' מאחורי שולחן האוכל של השוכרת, כך שמי ששבר את השלט דאג לסדר את השלט מאחורי השולחן,

    בכל מקרה, מי ששבר את השלט זה או השוכרת או המובילים של השוכרת, ולעניות דעתי בכל מקרה, בין אם זה השוכרת או בין אם זה המובילים של השוכרת, השוכרת אמורה להיות אחראית על כך מכיוון שהמובילים שלה הם מטעמה,

    אודה מאוד לקבלת תשובה,

    בתודה מראש,

  2. אם יש חשש שנעשה על ידי גורם שלישי – לא ההובלה ולא השוכרת, לא ניתן לחייב את השוכרת. אם ודאי נעשה על ידי ההובלה או על ידיד השוכר, ניתן לחייב את השוכרת, או בגלל שהיא שברה, או בגלל שהיא אחראית על מעשיהם של הפועלים, וכן דעת הרב אישיב זצ"ל שאדם שמביא פועלים לשטח של חברו לוקח אחריות על מעשיהם.

  3. שלום רב,
    אמנם עבר זמן… אך משום מה לאחרונה מציק לי הנושא, ואף מדיר שינה מעיני.
    אין לרב את שני הצדדים ולכן לא יכול לפסוק.
    השוכרים התחייבו לפינוי הדירה לחלוטין ביום הכנסת הציוד שלי. השירה לא פונתה, ואני נאלצתי לערום את גל הארגזים במרכז חדר אחד לפי בקשתם.
    בעלי הדירה אמרו שהם צריכים לסיים את החוזה ב1.7 והחל מה1.7 הדירה שלי, אך אם יגיעו להסכם עמי אז אין להם בעיה.
    הסכמתי.
    קבעתי הובלה כפי שסוכם עם השוכרים היוצאים, לשעה שסוכמה איתם. הם לא היו במקום, הגיעו כשעה לאחר הזמן.
    לא פינו את הדירה כפי שהתחייבו. ההתחייבות היתה שלהם יישאר רק לצבוע את הקירות.
    כשאני יצאתי לאחר ההובלה מהדירה השלט שלהם היה שלם. ראיתי זאת במו עיני. שלט שלטענתם עלה 400 שקלים… כאן טענו שפחות… כך שהמובילים הסכימו לתת פיצוי של 200 שקלים. שווי של חצי מהשלט… שלט ישן שנקנה זמן מה קודם לכן, ואני לא חושבת שפיצוי של מחיר מלא היה צריך להינתן. בטח לא על ידי.
    הסכמתי "להאשים" את המובילים בשביל הפיצוי שלהם…
    הוא טוען שנתן לי כ100 שקלים… אז גם את זה הוא לא נתן.
    היה כאן גזל של אישה, אם יחידנית לילד בעל צרכים מיוחדים. אני מאוד מקווה ש400 השקלים הלכו לתרופות ולא לשלט חדש.

  4. שלום, אני השבתי לפי הנתונים של השואל. התשובה לא מחייבת אותך ואם את חושבת שהנתונים לא נכונים עלייך לתבוע אותם או שתפנו לדיין שישמע את דבריכם ויפסוק. אפשר לפנות גם דרך מענה טלפוני או במייל.
    בהצלחה.