כיצד להפריש קטן מאיסור בגיל חינוך

שאלה:

רציתי לדעת כשילד מגיע לגיל חינוך שצריך להפרישו מעבירות כגון חילול שבת וכד', זה לאפרושי רק במילים או ממש כופין אותו

תשובה:

שלום וברכה

בודאי החיוב הוא גם במעשים ולא בדיבורים, אבל החכם עיניו בראשו, ברור שאסור לעשות מעשים שיגרמו לו לריחוק מהיהדות, הכל בבית חייב להיות באוירה טובה ונעימה ומקרבת, שאם לא כן יצא שכרו בהפסדו, בא לתקן ונמצא מקלקל, ומוטב שיחלל שבת אחת וישמור בעז"ה כשיגדל שבתות הרבה…

רוב נחת.