אכל והכינו לו אוכל נוסף

שאלה:

שלום רב! יש לי 2 שאלות בדיני ברכות: 1)אדם שסועד עם לחם והוא באמצע סעודתו,וחברו הביא לו פיתות חדשות שאפה עכשיו,האם לפי מרן הרב עובדיה זצוק"ל ,צריך לברך על הפיתות שהובאו לו מבחוץ ברכה ראשונה או לא? 2) אדם שאישתו הכינה לו צ'יפס והוא מברך ואוכל ,והיא התחילה לחתוך שוב תפו"א ולהכין צ'יפס מחדש (והוא עדיין אוכל מהצ'יפס הראשון ) האם יצטרך לברך על הצ'יפס של הפעם השניה שוב או לא? אודה למקורות , בברכה, אלרואי

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה, אם ידעת שהיא מכינה ודאי אין לברך שוב, שהרי לא גרע ממה שכתב הרמ”א בסו”ס קעז שאפילו הביאו לו מאכל מבית של אדם אחר באמצע הסעודה אינו מברך עליו משום שסתם דעת האדם על מה שמביאים לו בסעודה, הדין שכתב השו"ע בסי' רו שיהיה בידו ובשליטתו זה רק לגבי אותה חתיכה שחלה עליה הברכה לכתחילה כמבואר שם, אבל אם לא ידעת, כיון שמדובר על אכילת עוגיה ולא על סעודת פת, לא קיימת האומדנא שכתב הרמ”א ויש לברך שוב.