בורר בשקיות

שאלה:

אדם שרוצה לקחת לחמניות לסעודה שלישית בבית כנסת בשבת, והסעודה תהיה נניח רק עוד 3 שעות והוא יוצא כבר עכשיו לבית הכנסת. כשלוקח את הלחמניות אין בורר כי כולן זהות,אבל השקית שהוא לוקח בה את הלחמניות,הוא בורר אותה מבין קופסה עם הרבה סוגי שקיות. האם זה בסדר כי השקית מיד משמשת את הלחמניות או שכיוון זאת הלחמניות אוכל רק אחרי 3 שעות זה יחשב בורר שלא לאלתר?

תשובה:

שלום וברכה

אכן פשוט שכיון שהקית משמשת אותו מיד אין משמעות לכך שהשימוש בלחמניות הוא רק לאחר זמן, ומותר.