שאלה:
האם יש אפשרות להכשיר תנור שהכניסו לתוכו גם חלבי וגם בשרי (טרף)
תשובה:
שלום וברכה
יש לנקות את התנור היטב בחומרים פוגמים, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, ולהפעילו ריק על חומו המירבי חצי שעה. לגבי התבניות הדין מורכב יותר, כיון שמניחים עליהן ממש את האוכל, ובזה, אם השתמשו בהם בתוך 24 שעות גם לחלבי וגם לבשרי אין להן הכשרה, כיון שצריך לעשות ליבון חמור שאותו לא ניתן לבצע, הן יתקלקלו לגמרי הרבה לפני שיתלבנו, וסביר שכך היה… אם זה לא היה בתוך 24 שעות ניתן להכישר כנ"ל לגבי התנור, אבל כאמור הן בחזקת שכן השתמשו בהן בדרך הנ"ל ואין להכשיר.
בהצלחה