בית הדין מתמהמה במתן פס"ד

שאלה:

שלום וברכה האם יש חיוב על בית הדין לתת דין קדימה לדיונים שהתחילו קודם, או שיכולים לקחת דיונים חדשים ולדון כרצונם

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לדיינים לענות את הדין – אם יש להם תשובה צריכים לתת מענה הלכתי, ולא לדחות את מתן פסק הדין.

אין כל קשר לזה שלוקחים דיונים נוספים, אם יש תשובה חייבים להחזיר. ואם עדיין אין תשובה אין חובה.  לא ניתן לאסור על הדיינים להתעסק בדיונים נוספים עד שיסיימו את הדיון הראשון. ובפרט שהדיונים הנוספים לא אמורים לעכב את הדיון הראשון.

בהצלחה.