שימוש בארון ספרי קודש לאיחסון חפצי חול

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לנו ספריית קודש ,לאחרונה אנו בשיפוץ קטן בבית ולכן אין ארונות ומשום כך אשתי שמה קצת מהבגדים בספריה שאלתי האם זה מותר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מותר להניח בגדים בארון ספרי הקודש.

מקורות:

ארון ספרים נחשב תשמיש דתשמיש קדושה ולא תשמיש קדושה ממש, כיון שכל הספרים יש להם כריכות, כך מבואר במשנה ברורה בסי’ קנד ס”ק ט, אמנם בשו”ת דובב מישרים ח”ג סי’ צב כתב שיש לחשוש למיעוט הספרים שאין להם כריכה, ומחמת כן כתב שראוי למכור כדי שהקדושה תחול על הכסף והארון יצא לחולין, נראה שראשית זה אינו מצו כל כך היוםי, ושנית כיון שהיום הארונות אינם מיועדים בהכרח רק לספרי קודש, זה בגדר לב בית דין מתנה עליהם שלא יוקדשו, לפעמים מניחים שם כלי נוי או מכשירי מוזיקה ועוד.