לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם צריך לטבול במקוה כל יום?

שאלה:

לכבוד הרב שליטא שלום וברכה אני ברוך ה לומד תורה יומם ולילה (משתדל על כל פנים) שאלתי בנוגע לטהרת המקוה ביום רגיל שאני טהור האם עלי ללכת לטבול זה לוקח לי לפחות חצי שעה אמנם אני לומד בעל פה בהלוך ושוב אך זה לא לימוד כמו בכולל. מה ההנהגה הנכונה שעלי לעשות האם עלי ללכת לטבול למרות שאני טהור או שמא עדיף לי לוותר על כך ולהמשיך ללמוד אני מתחבט בכך רבות מה ההשקפה הנכונה של גדולי ישראל זכו למצוות ושכמ"ה

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לטבול כל יום, רק טבילת עזרא לבעל קרי ראוי מאוד להחמיר בזה אף שהעיקר להלכה שאינו חיוב גמור, כפי שביארנו כאן באתר כמה פעמים. יש הרבה קהילות חסידיות שנוהגים לטבול כל יום לתוספת קדושה אבל אין בזה שום צד של מצוה או חיוב רק הנהגה טובה. אגב הגר"א סבר שאין תוספת קדושה כאשר האדם בלאו הכי טהור.