תולעים בדגים אניסאקיס – מותר או אסור?

שאלה:

שלום רב הבנתי שיש תולעת בדגים הנקראת "אניסקיס". האם באמת יש בעיה בצריכת דגם בגלל זה? [שמעתי גם בדג מלוח] האם כאשר אוכלים מכשרות מהודרת זה אומר שהענין בסדר. או שאולי יש פוסקים שלא מחמירים בזה. אם גם הבנתי נכון זה אומר, שא"א סתם לדוג דג מהים לראות שיש לו סנפיר וקשקשת ולאכול?

תשובה:

שלום וברכה

בענין יש מחלוקת גדולה מאוד בין פוסקי זמנינו, משום שהתולעת הזו, אף שנראה שהיא מתפתח בתוך בשר הדג, ותולעת כזו שלא באה מבחוץ אמורה להיות מותרת, האמת היא שאינה כזו, ובצורה מיקרוסקופית היא באה לו מבחוץ, והשאלה מה דינה של תולעת מעין זו, ידוע שבד"ץ העדה החרדית וכן הרב לנדא והגרש"ז אויערבך הקלו בזה, אמנם הגרי"ש אלישיב רבי נסים קרליץ הגר"ח קנייבסקי ועוד אסרו, ולכן כל אחד יעשה בזה כהורת רבותיו.

מקורות:

ראה כאן מאמר נרחב בענין זה.