מה הדרך לקנין נכסים וירטאלים

שאלה:

שלום רב האם שטר הוא דרך הסוחרים המקובלת (הן מבחינה הלכתית) בקניית של נכסים וירטאולים, כגון מטבע דיגיטלי, מניות וכו

תשובה:

שלום וברכה,

הדרך המקובלת – יש לבדוק את המציאות. לי ידוע שהקנייה נעשית על ידי העברת בעלות לערנק (דיגיטלי) של הלקוח.

מעיקר הדין לא שטר לא מועיל למטלטלים, ולא לא יועיל לרכישת מטבע דיגיטלי. אך אם נהוג למכור על ידי שטר – חוזה מכירה, יועיל מדין סיטומתא.

בהצלחה.