הקדמת הלימוד ביארצייט

שאלה:

שלום כבוד הרב, ביקשו ממני לשאול: היורצייט של סבתא שלי ע"ה יהיה בעוד מס' חודשים. נהוג אצלינו במשפחה שערב קודם המשפחה מתכנסת ולומדים משניות, עושים סיום וכו לעילוי נשמתה ולמחרת בבוקר עולים לקבר ואומרים קדיש. השנה נבצר ממשפחתי לערוך את ערב הלימוד בתאריך הנ"ל וביקשו ממני לשאול האם מותר להקדים זאת בכמה ימים ? כמובן שבבוקר יעלו לקבר כרגיל. תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש מעלה גדולה לעשות זאת במועד ממש, כי יום היארצייט הוא דין לנפטר וכל ריבוי זכויות לעילוי נשמתו מועיל לו, אבל אם זה לא מתאפשר ברמה כזו שכבר יודעים כמה חודשים קודם שזה לא ילך, אז מה אפשר לעשות… אם אפשרי אחרי העלייה לקבר להתכנס בעוד היום גדול וללמוד משניות, יהיה יותר טוב.

בשורות טובות.