נטען על האישה שבגדה – עתה רוצה להתחתן עם האיש

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני גרושה, ולפני הגירושים הכרתי גבר אך לא קיימנו יחסים. (אני והגרוש כבר היינו פרודים) בגירושים הגרוש שלי אמר לרב שאני בגדתי. הרב אמר שאם ארצה להתחתן בעתיד עם הבחור נצטרך לעשות ברור וכתב זאת בגט.
היות ואנחנו רוצים להתחתן ולהקים בית בישראל, מה זה בעצם הבירור הזה? לא נרצה להתחתן לא דרך הרבנות.
תודה
אושר

תשובה:

שלום רב,

בדרך כלל כאשר נאמר במהלך הגירושין שהאישה בגדה עם פלוני, נכתב הנוסח הזה שאם תרצה להתחתן עם פלוני הדבר טעון בירור. כאשר אתם רוצים להתחתן ביה"ד יברר את העובדות באופן יותר מדויק, ובהתאם לכללי ההלכה בנידון (סי' יא).

אם תרצי להבין יותר תוכלי להתקשר אלי:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לענ״ד במקרה הנ״ל חוץ מעצם הבגידה צריך לבדוק רמת הקול שבגדה האם נכנס בגדר של ״הנטען על אשת איש״ (יבמות כד ע״ב) דפרש״י ״שטוענים עליו דברי לעז״ הרי זה לא יכנוס, כמבואר בב״ש י״א סק״ז.

  2. בהחלט. צריכים לבדוק הכל. הכל יעלה בדיון. כולל מן הסתם הטענה שלה שאם יש קול, הבעל ששונא אותה הוא זה שהפיץ את הקול