מדוע צריך להקפיד על חרקים שלא נראים לעין?

שאלה:

שלום רב נתקלתי באכול שהרב ויא אמר שיש בו המון נגיעות ולכן א"א לאכול בלי לשפשף טוב מכל הצדדים ולהשרות במים 3 דק' עם סבון. אולם אני בעניי לוקח חתיכה מסתכל עליה באור מכל הכיוונים ולא רואה כלום(!!!!) הכל ירוק ורענן… האם שייך לומר שהתורה הצריכה אותי לעשות בדיקה שמישהו שלא מומחה בכלל לא רואה חרקים או נגיעות? [אם הרב ויא לא היה קיים בדור, ולא היה לי מודעות בחיים לא הייתי מעלה בדעתי לחשוש שיש שם חרק]

תשובה:

שלום וברכה

נחלק את שאלתך לשני חלקים:

האם יש איסור לאכול חרקים שכלל לא נראים לעין? במה זה שונה מחיידקים? התשובה על כך, שהכל מדובר בחרקים הנראים לעין! אלא שיש שתי בעיות, ראשית הרקע… חרק ירוק אינו נראה על רקע של עלה ירוק, אבל אם נניח אותו על רקע לבן הוא יראה, בשונה מחיידק שכלל אינו נראה מחמת קוטנו. ברור שאין מקום להקל לאכול רק בגלל שהרקע מטעה. בעיה שניה, לא תמיד יודעים מה לחפש… צריך ללמוד את זה. מי שיחפש חרק שחור בחסה, לא יראה את החרקים הירוקים…

השאלה השניה, מה אני אשם שהרב ויא נולד? תשובה, נכון שאם לא היינו יודעים היינו אנוסים, אבל בשביל זה בורא העולם זימן לנו אנשים מומחים שמלמדים אותנו.

אשרינו שזכינו!

יום נעים.