לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לקוח שלא משלם לי על העבודה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים אם עשיתי למישהו עבודה והוא לא משלם לי (יש לי הוכחות) 1 אני יכולה ללכת לבית משפט לתביעות קטנות? 2 אני יכולה לפרסם את שמו כדי שאחרים יזהרו ממנו? (אם לא, אז מדוע לא, כאילוט על איזה הלכה אני עוברת?} תודה

תשובה:

שלום וברכה,

1. כל תביעה ממונית יש לעשותה בבית דין רבני, ולא בבית משפט. האיסור לפנות לערכאות חמור מאוד – מרים יד בתורת משה – שמכריז שתורת משה אינה אמת – ח"ו.

2. לפרסם את שמו ברבים יש בזה איסור לשון הרע, וכאשר כוונת המפרסם הינה לתועלת – שאחרים יזהרו ממנו – צריך שיתמלא שבעה תנאים המזכרים בספר חפץ חיים כלל י.

על כן יש לפנות לבית דין תחילה ולא לנסות בשיטות חלופיות, שיש בהם איסורים חמורים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אוקי, תודה רבה
    ואתם יודעים האם בית הדין בפתח תקווה מתעסק גם בדיני ממונות
    ואם לא מה לעשות?
    או אם אליכם אפשר לפנות אבל דרך מחשב אין לי יכולת לטלטל באוטובוסים ולהפסיד עבודה
    תודה

  2. בית הדין של הרבנות מתעסק באישות. יש בתי דין בפתח תקווה. צריך לברר שם.
    דרך המייל ניתן לערוך את הדיון, רק בהסכמת שתי הצדדים בלבד.

  3. צריך שהצדדים יסכימו לדון במייל. או שהאחד יתבע את השני לבית הדין. אי אפשר להזמין אדם לדיון אם הדיון לא בנוכחות שני הצדדים.