כיצד דנים שני דירות של שכן אחד

שאלה:

בבניין שלנו עומדים לסייד בע"ה יש שכן שחיבר שני דירות בשני קומות [עם שני כניסות, החיבור הוא פנימי] האם הם צריכים לשלם כמו דייר אחד או כמו שני דיירים

תשובה:

שלום וברכה,

קבלן שחיבר שתי דירות לדירה אחת, והחיבור נעשה לפני האכלוס של שאר הדירות בבניין, יש להחשיב את שתי הדירות כדירה אחת. אבל אם החיבור נעשה על ידי הדייר – שרכש שתי דירות וחיבר אותם, חייב לשלם מחיר כפול בכל הוצאות של הועד הבית. הן בתשלום החודשי והן בתשלום של שיפוצים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 42 במאמר של הגאון הרב סילמן. ובגליון 44 במאמר של הגאון הרב שפרן.