טהרה לפני נישואין שניים – מסולקת דמים

שאלה:

שלום אני אלמנה מעל גיל 60 עומדת להנשא בשנית יודעת שצריכה לטבול השאלה כמה ימים על לספור נקיים שהרי כבר שנים אני בלי מחזור אשמח לבלת תשובה בהקדם תודה

תשובה:

שלום רב

אשה שהיתה נידה אינה נטהרת עד שתלך למקווה ולא משנה כמה שנים עברו מאז, יש לעשות את כל התהליך, הפסק טהרה בדיקות שבעה נקיים וטבילה.

גם דין חשש דם חימוד אמור גם באשה זקנה מסולקת דמים, כמבואר בפתחי תשובה בסי’ קצב ס”ק ב בשם שו”ת גבעת שאול לבעל ההפלאה.

בשורות טובות ושמחות תמיד!