ביקור בקברי צדיקים בעת מחזור

שאלה:

שלום וברכה, האם מותר לבחורה ללכת לקברות צדיקים כאשר היא מחזור? תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

נחלקו בכך הדעות: יש סוברים שאינה יכולה להכנס לקברי צדיקים אך היא יכולה לעמוד בחוץ, ויש מתירים [בחיבת ירושלים מאמר רננו צדיקים אות ג’ אוסר גם בקברי צדיקים וכן בספר נוגה בשושנים בשם הגר”מ הלברשטאם עפ”י כת”י מהחיד”א שאין אשה נכנסת למערת רשב”י בימי נידתה, ובספר באר מרדכי בשם ספר אשר לדוד הספרדי דף ל”ה כתב שמותרת להכנס לקברי צדיקים לבקש רחמים, וכן כתב בספר גופי הלכות סו”ס קצ”ה מתיר בזה]. כמו כן דין זה אינו אמור אלא בימים שהיא רואה דם ממש, אבל שלא בעת המחזור ממש אין כל בעיה. ראה בלקט הקמח החדש (סי’ פח), ובספר טהרה כהלכה (ח”א פי”ד סעיף קל)