לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הדלקת נרות שבת

שאלה:

שלום זוג שהאשה נמצאת בבית חולים לקראת לידה ואמה לידה, הגבר נמצא לבד בבית שבת והזמין אותו אח שלו לאכול אצלו סעודת ליל שבת, והאח מתפלל בפלג המנחה (יש לו ילדים קטנים), מה יעשה הבעל עם הדלקת נרות? להדליק לפני הפלג אי אפשר, ולאחר הפלג כבר קיבל שבת. בבית הכנסת מתפללים מנחה רבע שעה לפני הפלג ומיד עם זמן הפלג מתפללים ערבית, האם יעזור שהוא יחזור בין מנחה לערבית להדליק הנרות בזמן הפלג בבית ואז יחזור לערבית? במצב כזה הוא גם יפסיד ברכו וק"ש עם הציבור וגם לכאורה הוא נגרר אחריהם בקבלת שבת כיון ששם התפלל אז גם לא יוכל להדליק נרות . האם יש אפשרות כן להרוויח המצווה או שהפסיד? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין מושג כזה להרויח את המצוה או להפסיד, הדלקת נרות היא חיוב, וחשובה יותר מתפילה בציבור, לא נכון לומר שהוא נגרר אחרי הציבור, בזמנינו שיש הרב בתי כנסת הוא לא שייך ולא נגרר אא"כ הוא בוחר בכך, לכן יש ללכת הבית להדליק בפלג המנחה, ואחר כך להתפלל ערבית. לחילופין ניתן למנות את אשת האח כשליחה עבורך להדליק נרות בביתך.