גילוח בשלושת השבועות לחתן בשבע ברכות

שאלה:

אני מתחתן בי"ד תמוז ואני מגלח את השערות שמתחת לזקן דהיינו הצוואר ואם לא מגלחים יומיים שלושה זה נורא מכוער האם מותר לי לגלח שם בשלושת השבועות מכיון שאני חתן ולא אתגנה בעיני אשתי

תשובה:

שלום וברכה

אין סברא כזו של גנאי לגבי גבר ביחס לאשתו, רק ביחס לאשה כלפי בעלה בדברים מסוימים, אני משוכנע שבחרת לך אשה יראת ה' שכל שאיפתה ורצונה לקיים את ההלכה כצורתה, ולהעלות יחד איתך את צער השכינה בחורבן ירושלים על ראש שמחתה, וזה יהיה בסדר לגמרי בעיניה אם לא תגלח תחת זקנך.

מזל טוב ותזכו לבנות בית גדול לעם ישראל!