תשלומין לתפילה שהפסיד

שאלה:

בס"ד שלום לכבוד הרב שלשום, ערב ראש חודש קרה לי אונס ולא התפללתי מנחה. בלילי ראש חודש שכחתי בערבית להגיד יעלה ויבוא. כעת, אני צריך להשלים את תפילת מנחה של היום הקודם. האם אני יכול להגיד שהתפילה הראשונה שהתפללתי הייתה תשלומין, והתפילה הבאה שאתפלל תהיה עם יעלה ויבוא????

תשובה:

שלום וברכה

שתי טעויות… ראשית לא ניתן להשלים תפילה אלא בזו הסמוכה לה, ולכן אם לא השלמת בערבית אין יותר להשלים, הפסד…

שתים, לעולם תפילת החיוב היא הקודמת והתפילה השניה היא התשלומין, ולא להיפך.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה סי' קח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. וטעות נוספת טעה השואל: מן הדין הוא היה חייב להזכיר יעלה ויבוא בשתי התפילות, אלא שאם שכח אינו חוזר מכיוון שאין חוזרים בליל ר"ח.