האם יש הידור מצווה במעקה נאה?

שאלה:

בס"ד א' האם יש ענין לעשות מעקה נאה משוום הידור מצוה ב' האם דבר שהיה מעקה יש דין שלא לנהוג בו מנהג בזיון בכמו בציצית שבלתה

תשובה:

שלום רב,

אכן לא מצאנו שיש צורך לעשות מעקה נאה משום זה קלי ואנוהו – הידור מצווה בזה. הטעם בזה הוא משום שאינו חפצה של מצווה כמו ציצית לולב ואתרוג אלא עיקר המצווה היא שלא יהיה סכנה ולא עצם המעקה. אמנם בשבלי הלקט הלכות חנוכה כתב שאסור לשטוח בגד על המעקה משום שזה ביזוי מצווה.