גבר רשאי לספר נשים? / לימוד בנות באוניברסיטה

שאלה:

בס"ד שמעתי רב שדורש שיש ללמד את הבנים מקצוע/ אומנות שלא יביא לעבירה . לדוגמא ספר נשים – גבר לא יספר נשים. מה שונה ספר נשים מרופא נשים ? ב. איך ניתן לשכנע שנערות דתיות ילכו ללמוד רפואת נשים ולא רק נשים חילוניות ? הרי במצב העכשווי הצבור שלנו תלוי ברופאים וברופאות החילוניות.

תשובה:

שלום וברכה

חלילה וחס לספר נשים! אין שום קשר בין רופא לספר, מעבר לצורך הרפואי שזה מעמיד את כל הענין באור אחר, הרי תספורת זה סוג של טיפוח ופינוק, אין לך דבר מכוער ומתועב יותר מגבר שמטפח אשה זרה!

אין צורך לשכנע נשים ללמוד רפואת נשים, משום שאוניברסיטה אינו מקום לאשה דתיה, בטח לא לנערה צעירה, עלינו לשמור על טהרת בנות ישראל ועל היראת שמים שלהם, ולא לשלוח אותן למקום פרוץ, שהלימודים בתערובת עם נוער חילוני, והמרצים חילוניים, אסור לנערה דתיה ללמוד באוניברסיטה.

ערב טוב ומבורך.