איסור לבישת בגד אשה

שאלה:

מלצר שהנהלת המקום מחייבת אותו ללבוש בגד אחיד. לבנות יש אותו בגד אך שלושת הכפתורים העליונים שלהם בכיוון שמאל ימים בניגוד לגברים. כרגע אין להם את הבגד לגברים וההנהלה מחייבת אותו לבא וללבוש את הבגד עם הכפתורים כשל הבנות. האם אפשר לומר שכיון שאין הסכמה מוחלטת בעולם על כיוון כפתורים וזה בגד יחודי לעבודה זו יש להקל באופן זמני או שהוא צריך לסרב לבוא לעבודה. י חשש שהוא יראה כמשונה שמחמיר באופן כזה. בברכה רבה

תשובה:

שלום רב,

אכן, האדם הרגיל אינו מבחין שזה דווקא של בנות ולא של בנים. אני בטוח שגם בנים לובשים בגד עם כפתורים מהכיוון השני, לכן אין בזה איסור לא ילבש כלל.