פתיחת וסגירת מקרר בשבת

שאלה:

מקרר שנדלקים בו איזה מספרים חשמליים כל פעם שנפתח. ואין דרך לעצור בעד הופעת המספרים. האם יש איזה דרך להשתמש במקרר בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

כל המקררים החדשים מסוג זה חייבים התקן מיוחד לשבת, יש לפנות לאירגון "משמרת השבת" באתר שלהם ולהתעניין על המוצר. זה לא רק מספרים יש כמה עשרות חיישנים שמופעלים בכל פתיחה של המקרר ומווסתים את הטמפרטורה. ההתקן מבטל את פעולת הכרטיס וגורם למקרר לפעול ביום השבת בזמנים קבועים ללא התייחסות לטמפרטורה. לחילופין בינתיים תוכלו לשים שעון שבת שקע שיכבה בזמנים מסויימים וכך כשהמקרר כלל אינו פועל תוכלו לפתוח [נניח רבע שעה בכל שעה ובזמני הארוחות שיהיה כבוי. אבל כמובן זה פתרון זמני ממש עד שתקנו את ההתקן זה לא מעשי לחיות כך.

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השואל בחו'ל. שכר בית
    . הוא עם ילדים. דוקא מקרר טוב ושימושי. יעלה סכום נכבד לקנות חדש או להביא טכנאי לנסות לבטל החיישנים וכפתורים חשמליים, וספק אם יצליח. ושאלתי אם יש היתר כלשהו בהלכה, בינתיים לפחות, להשתמש במקרר בשבת

  2. רק עם שעון שקע כנ"ל. אין אפשרות להביא טכנאי לנתק חיישנים, תצריך את ההתקן הנ"ל אני בטוח שניתן להשיגו גם בחו"ל.