זמן קריאת שמע ותפילה בטיסה מארה"ב לאירופה

שאלה:

בוקר טוב. יש לי טיסה מארהב שיוצאת בשעות הצהריים המאוחרות ונוחתת אחרי זמן קריאת שמע באיטליה, כשבארהב עדיין לילה. מה עלי לעשות מבחינת שחרית?

תשובה:

שלום וברכה

זמן התפילה במטוס הוא לפי הזמנים הקיימים על הקרקע שתחת המטוס בכל רגע. לכן כאשר מתחיל היום באיזו נקודה של הטיסה במקום שמעליו אתם טסים, אפשר להתפלל אין להמתין לרגע הנחיתה [אינני מכיר את תנאי הדרך, אבל אם יש איזו שהיא נקודת זמן בטיסה בה ניתן לקרוא קריאת שמע קוראים].

נסיעה טובה.

מקורות:

אבן האזל (קריאת שמע פ”א הי”ט), שו”ת אג”מ או”ח ח”ג סי’ צו, וכ”כ בשבות יצחק (ח”ז פ”א אות ג) בשם הגרי”ש אלישיב שליט”א, והגם שבתשובות והנהגות (ח”ד סי’ כה) כתב שמתפללים מיד כשרואים את השמש מהמטוס, מכל מקום נ שאף לדבריו (בח”ה סי’ פג) הולכים לפי הנראה הקרקע. וכידוע שבתפילה עדיף לאחר מעט כשעה או שתיים ולא להתפלל בזמן שיתכן שאינו זמן תפילה.