זיכוי על נעלים שאחת מהם הזקתי בעצמי

שאלה:

שלום קניתי נעליים אחת אני בטעות עשיתי בה חור והשניה נקרעה המוכר אמר לי תביא את הנעל שנקרעה יש מצב שיזכו אותי כמובן בשני נעליים רציתי לדעת אם זה מותר

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להחזיר את הנעל ולקבל זוג נעליים חלופיות. ראה מקורות.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן רלב סעיף יג  מקח שנמצא בו מום, ועשה בו הלוקח מום נוסף, אם עשה מום שדרכו לעשותו – למשל קנה בדים וגזר אותם כדי לתפור בגד, ונמצא בבדים מום – אין הקונה צריך לשלם על המום שעשה. ואם עשה בו מום אחר שאין דרכו לעשותו, מחזיר את המקח לבעלים, ומשלם הקונה את המום שעשה.

במקרה דנן שקנה נעליים ואחת נקרעה מיד, ובטל המקח, הרי החור שעשה בנעל השנייה, לא מוריד את ערך המקח, כיון שנעל אחת נקרעה והמוכר אשם ובטל המקח, החור שעשה הקונה בנעל השנייה לא מוריד מערך המקח, ולא נוכל לחייב אותו על החור שעשה.