הטמנה באוכלין – שקית אורז בתוך החמין

שאלה:

שלום לרב , מהיכן למדו שאין הטמנה באוכלין ? אם אפשר בבקשה גם מקורות לעיון . תודה לרב .

תשובה:

שלום וברכה

ההנחה שאין הטמנה באוכל אינה מדוייקת, ואסביר:

החזון איש [סי' לז ס"ק לב] מחדש, שלא מצינו הטמנה אלא בכלי או בגחלים וכדומה או בגדים, אבל באוכל חכמים לא גזרו איסור הטמנה כיון שזה לא דרך חימום ובישול.

רבים מגדולי הפוסקים לא נקטו כחידושו זה של החזון איש, ואף על פי כן התירו משהו אחר, לקחת נניח שקית קוקי עם אורז ולהטמין בחמין מותר , ויש שהצריכו לעשות קצת חורים שיהיה מעבר רוטב וטעם. הסיבה להיתר, שאין כוונת האדם להטמין את המאכל בחמין, אלא רצונו ששניהם יהיו על האש בשווה, גם החמין וגם האורז, וזה לא נחשב שזה מוטמן בתוך זה. ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מב סעי' סג מהגרש"ז אויערבך, אור לציון ח"ב פרק יז סעי' יג. וראה מנחת יצחק ח"ח סי' יז ושבט הלוי ח"ג סי' מז ושבות יצחק דיני הטמנה פרק כ מהגרי"ש אלישיב, שהתירו רק עם יש חורים.

הצטרף לדיון

תגובה 1