כבוד ספרי קודש הפוכים

שאלה:

לגבי ספרי קודש הפוכים, א. מה הדין לגבי ספר שיש לו כתוב בכריכה האחורית- האם מותר להניחו הפוך? ב. מה הדין בספרים הבאים באריזה מבית הדפוס כאשר חלק מהספרים הפוכים- האם צריך לטרוח ולהופכם?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהנושא הוא בזיון הספר, לא מועיל שכתוב בכריכה האחורית, ואין הקפדה בנושא של האריזה, כי זה נעשה על ידם כדי לשמור על ההטבעות ועל שלמות זויות הכריכה, כך שזה נעשה לכבוד ולא לבזיון, מה גם שמדובר בספרים שעוד לא באו לשימוש שקדושתם פחותה במקצת [אינם צריכים הגבהה טפח אלא כלשהוא].