שילוח הקן גיל הגוזלים

שאלה:

שילוח הקן : כיצד ניתן לדעת האם האם דוגרת כבר כמה ימים ? שומעים בקן קולות ציפצוף של גוזלים כיצד ניתן לדעת האם כבר עבר הזמן שניתן לקיים המצווה. אחר שעבר הזמן זה סתם איסור צער ב"ח?

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד אינם פורחים לבד – אינם יודעים לעוף – נוהגת בהם מצוה זו.

מקורות:

שו"ע סי' רצב סעי' ז.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כאשר זה כבר היה שלך, גם אם הפקרת לא שייך להגדיר זאת כ”אינו מזומן”. זה היה מזומן לך אלא שבחרת להפקיר. במידה ולא זוכים בקן, ניתן לקיים בו את המצוה כמה פעמים כמבואר בשו”ע סי’ רצב סעי’ ה, אלא שמחסרים בכך את התוכן של המצוה.

  2. נו .. אולי נחשוב על עיצה אחרת. כדי לזכות עוד אחרים במצווה. הראשון יכוין לזכות ירים את הקו כולו ויכוין לזכות רק בגוזל אחד וקיים המצווה. כשתחזור האם לרבוץ ישלחה השני וכן השלישי שם יש שם ג' גוזלים. האם עיצה מועלת היא?