אשה שהעלילה על בעלה בתלונות שווא

שאלה:

שלום זוג שבהליכי גירושין ממושכים ובית הדין שלח את הזוג לרווה לקביעת הסדרי ראייה. האישה לאחר מכן פנתה למשטרה בתלונת שווא על אלימות של הבעל שהתברר שזה תלונת שווא. האם בית הדין לוקח בחשבון התנהגות זה בסוגיית העברת משמורת לאב. תודה

תשובה:

שלום וברכה

ודאי שכל ראיה יכולה לשנות את פני הדברים. לכן האבא צריך להציג מסמכים ברורים על התלונות שווא של האשה, ולטעון זאת בבית דין. ובית הדין יראו לנכון איך וכמה להתייחס לתלונה, ויקבעו את המשמורת הילדים לפי שיקול דעתם.

בהצלחה.