תרופות בשבת לחולה שאין בו סכנה – הטעם שמותר

שאלה:

שלום א. ראיתי בפוסקים שכתבו שחולה שנפל למשכב, כלומר שאין בו סכנה, יכול לקחת תרופות בשבת למה זה מותר? הרי חולה שאין בו סכנה מותר לעשות לו איסורי דרבנן בשינוי ולא רגיל, אז גם נתיר רק כאשר לוקח הכדור בשינוי? תודה רבה

תשובה:

הרעיון בזה הוא שלכתחילה לא גזרו איסור זה של שחיקת סממנים באופן שיש בזה צורך חולה. זה שונה משאר איסורים שאין בהם התייחסות מפורשת לחולים.

מקורות:

ראה שונה הלכות לגרח"ק מהדו' שניה הוספות סי' שכח שהרחיב בזה הרבה, על פי שאלתו שם שמצינו סוגים שונים של רפואה שלא התירו באופן גורף בחולה כמו התעמלויות שונות, ומיישב שהגזירהההזו הרחוקה קצת שהיא בדרך אכילה ושתייה לכתחילה לא גזרו בחולה.