שיר במצגת בשלושת השבועות

שאלה:

שלום כבוד הרב ברצוני לשאול לסבתא שלי יש יום הולדת בשלושת השבועות ואנחנו רוצים לעשות מצגת תמנות עם מוזיקת רקע וכן להשמיע שיר שחיברנו עליה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי מוזיקת רקע יש להקל בעת הצורך עד ראש חודש אב, אבל שיר ממש ודאי אסור, אני מציע להקדים את יום ההולדת לפני בין המצרים, זה יהיה הרבה יותר שמח ומתאים וחינוכי, התאריך המדוייק באמת לא קריטי!

מקורות:

לגבי מוזיקת רקע ראה נחמת ישראל פרק ג הערה 35 בשם הגר”ש קמינצקי לגבי ילדים ששומעים קלטת של סיפור, אבל מסתבר שזו סברא נכונה גם לגבי מבוגרים.