מה נחשב תפילה בציבור?

שאלה:

שלום כמה זמן מרגע שהציבור מתחיל תפילת י"ח אפשר להתחיל איתם? עד סוף ברכה ראשונה? עד סוף האל הקדוש? כי לפעמים יש חזנים שמריצים את התפילה וגם אם אני מגיע בזמן אי אפשר להספיק איתם, אז למה אני צריך להפסיד בגללו? אז עד מתי נחשב תפילה בציבור? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בשו”ת בצל החכמה ח”ד סי’ ג כתב שכל זמן שהציבור באמצע ברכה ראשונה זה נחשב שהתחילו יחד, ונסתפק שאפשר שלענין זה עד סוף ברכה שלישית הכל אחד. כמובן יש לדעת, שגם כאשר הם באמצע שמונה עשרה ולא התחילו יחד יש מעלה של תפילה בציבור, אבל בדרגה פחותה יותר, ראה סי' קט פרטי דינים אלו.