חלום על סבתא שנפטרה

שאלה:

לכבוד הרב שלום, סבתא שלי נפטרה השנה בשבת (בזמן מנחה גדולה) בליל הסדר .. ואתמול חלמתי עלי'ה את החלום השלישי מזה שלושה חודשים.. בחלום- היא חזרה הביתה בריאה לחלוטין (יחסית למצב שהיא היתה לפני, מורדמת ומונשמת).. היא ישבה ליד הארון של הספרי קודש, ועל השולחן היתה מפה לבנה וצחורה ועלי'ה היתה עוד מפה של החלות לשבת שגם היא היתה צחורה ולבנה וחדשה ועלי'ה היו עיטורים של עלי זהב ופסוק מהתורה שכלל את שלוש המילים הבאות: סאה, דבש ושעורים. והראתי לה את המפה של החלות לשבת ואמרתי לה:" סבתא, את רואה? כתוב על המפה את המילה 'דבש' זה מסמל על המצב שלך, שהוא מצב דבש, מצב טוב. כי ב"ה חזרת מהבי"ח ובחסדי השם את בריאה ושלמה ויצאת מסכנת חיי'ם ממשית וגדולה." ובנוסף גם הודתי ל-ה' בחלום.. אשמח לדעת בבקשה, מהו פירוש החלום?

תשובה:

מצוי שחולמים על הנפטרים בשנה הראשונה כי חושבים עליהם הרבה…

בכל מקרה תמיד טוב לעשות דברים לעילוי נשמתם, הם זקוקים לנו! עכשיו אין להם כבר דרך לאסוף זכויות, הדבר היחיד שיכול להעלות את נשמתם עוד ולעשות להם נחת רוח, זה כאשר הצאצאים עושים מצוות, מתחזקים, מרבים בלימוד תורה ובדברים לעילוי נשמה כמו תהילים משניות זיכוי הרבים ומתן צדקה.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.